CUMPARAM DIAMANTE & BIJUTERII CU DIAMANTE
EVALUARE RAPIDA - PRET BURSA

Cumparam diamante de orice dimensiune, orice culoare si orice taietura !

Evaluam orice DIAMANT liber si orice Bijuterie cu DIAMANTE

PUNCT DE LUCRU:
Bdul Gh. Magheru nr. 9, sc. 4, sector 1, Bucuresti
PROGRAM: Luni-Vineri: 10 - 20
Sambata : 10 - 16
Program de lucru:
MARTI — SAMBATA: 12.00 - 20.00
* DOAR CU PROGRAMARE PREALABILA PRIN EMAIL, WHATSAPP ORI TELEFON
DUMINICA SI LUNI: INCHIS

CUMPARARE DIAMANTE:

Evaluarea unui diamant se efectueaza in primul rand in functie de CEI 4 C.
Raritatea, valoarea si stralucirea diamantului sunt determinate de urmatorii 4 factori:

GREUTATEA IN CARATE (Carat weight);
CULOAREA (Color)
CLARITATEA (Clarity)
TAIETURA (Cut proportions and finish)

GREUTATEA IN CARATE:

Dintre cei 4 C greutatea in Carate este probabil cel mai important factor, din punct de vedere al preferintelor clientilor pentru raritate si valoare, fiind in genere primul aspect intrebat. De fapt, greutatea in Carate, sau cat de greu este un diamant este cel mai semnificativ factor de valoare, pentru ca pretul unui diamant creste semnificativ pe masura ce creste si greutatea lui. Greutatea in Carate a devenit in timp factorul de decizie primordial pentru valoarea unui diamant, dar totusi asta nu inseamna ca valoarea unui diamant de 2 Carate este dubla fata de un diamant de 1 Carat de aceeasi calitate, ci mult mai mult de fapt.

Deoarece prin natura lui, un diamant de 2 carate este mult mai greu de gasit, valoarea lui este cam de 3 ori mai mare decat un diamant de 1 carat de calitate comparabila. Statistic vorbind, un diamant de 1 carat apare la 1 milion de diamante extrase din mina, iar un diamant de 2 carate la 5 milioane de diamante extrase. Asadar, toate detaliile indica faptul ca un diamant de 2 carate este foarte pretios ca valoare, bazat pe factorul de raritate al acestuia. Acest exemplu poate fi aplicat, bineinteles in baze diferite, si la alte marimi comparative, pentru o intelegere corecta a diferentelor nematematice.

CULOAREA:

Culorile diamantelor sunt gradate intr-o scara similara alfabetului, diferenta fiind aceea ca lipsesc literele A, B si C, incepand de la D si continuand pana la Z. Logica nefolosirii literelor A,B,C este aceea ca atunci cand GIA a creat aceasta scara doreau sa se disocieze de unele magazine de bijuterii cu diamante care foloseau propriul lor sistem de gradare, dar si sa evite confuzia cu alfabetul. In cadrul acestui sistem de gradare culorile D, E, si F sunt singurele considerate a fi complet incolore, sau cum unii le mai numesc, nu foarte corect, "albe".

D este bineinteles cea mai buna, cea mai rara si, bineinteles, cea mai scumpa culoare. Unele diamante intra in zona de sfarsit a scarii culorilor, catre Z (de culoare galben deschis), nefiind insa culori speciale Dintre culorile cele mai disponibile, cei mai multi cumparatori opteaza pentru culorile de la D la J, dupa sistemul GIA. Astfel, D-E-F sunt gradele "incolore", iar G-H-I-J sunt cele "aproape incolore".

Diferentele intre fiecare litera este foarte subtila, iar compararea culorilor diamantelor se face sub lumina speciala. Atunci cand sunt privite frontal, orice persoana tinde sa "clasifice" diamantele ca fiind intre I si J.

Diamantele in culori speciale, unice sunt numite oficial "Fancy".

CLARITATEA:

Deoarece Mama Natura nu poate filtra procesele acestea, cele mai multe dintre diamantele extrase contin mici imperfectiuni, denumite si incluziuni. Aceste imperfectiuni naturale trebuie considerate insa ca si certificate originale date de Mama Natura, intrucat incluziunile nu pot fi replicate pe cale artificiala. In mod normal invizibile cu ochiul liber sau abia perceptibile ochiului neantrenat in acest sens, aceste urme naturale de nastere lasate de Mama Natura sunt de doua feluri: incluziuni (interne) si zgarieturi (externe).

Cele mai intalnite sunt insa incluziunile. Totusi, cateva incluziuni pot creste valoarea unui diamant. Asa cum nici doi oameni nu se aseamana, nici doua diamante nu se aseamana intre ele. Claritatea unui diamant se determina efectiv folosind lupa care mareste de 10 ori, sub lumina controlata. Adorri foloseste tot scara de gradare a GIA, fiind vorba de 11 grade de claritate:

"Flawless, Internally Flawless" (Fara incluziuni, Fara incluziuni interne);
VVS (Very-Very Small 1 and 2 / Incluziuni foarte-foarte mici, nivelul 1 si 2);
VS (Very Small 1 and 2 / Incluziuni foarte mici, nivelul 1 si 2);
SI (Slightly Included 1 and 2 / Incluziuni perceptibile, nivelul 1 si 2);
I (Included 1, 2 and 3 / Incluziuni vizibile, nivelurile 1, 2 si 3).

TAIETURA (CUT):

Taietura (Cut) indica modul cum este taiat diamantul si ii confera acestuia stralucirea. Dintre cei 4 C, Taietura este singura contributie adusa de mana omului, transformand piatra pretioasa bruta, neslefuita intr-un diamant fatetat si slefuit in diverse forme. cele mai intalnite forme ale diamantelor le puteti consulta aici.