FORMA DIAMANTELOR

diamant rotund

DIAMANTUL ROTUND

Curat, clasic, versatil si cu mai multa stralucire decat orice alta forma este dovedit faptul ca acesta reprezinta mai mult de jumatate din toate diamantele vandute astazi. (Pentru barbatii care doresc sa surprinda doamnele si au dubii asupra modelului)

diamant princess

DIAMANTUL PRINCESS

La fel ca diamatul rotund, taiatura Princess este o forma clasica si eleganta, si cu toate ca are colturi ascutite, se mandreste cu un aspect contemporan. Aceasta forma este modul ideal de a capta stralucirea si eleganta simpla a diamantului rotund dar sa pastreze si tendinta modei.

diamant emerald

DIAMANTUL EMERALD

Vorbind de glamour vintage si farmecul lumii vechi, acesta forma ne aduce aminte de icoane de stil, cum ar fi Grace Kelly si Jackie O, taiatura smarald a fost una dintre primele taieturi utilizate in design-ul de bijuterii.

diamant asscher

DIAMANTUL ASSCHER

Aceasta forma unica si frumoasa este aproape identica cu taietura Smarald, cu exceptia faptului ca este patrata. Taietura Asscher abuna in eleganta atemporala si art-deco avand un luciu extraordinar si creind o iluzie optica fascinanta cunoscuta si sub numele de efectul HALL OF MIRRORS.

diamant pear

DIAMANTUL PEAR

Aceasta taietura tip Briliant se mai numeste si Lacrima datorita faptului ca are un singur punct ascutit si un capat rotunjit. Aspectul unic al taieturii in forma de Para face ca aceasta taietura sa fie o alegere indragita pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Daca alegeti o forma de Para alungita, lungimea diamantului creeaza un efect subtil de subtiere atunci cand este pus pe deget.

diamant radiant

DIAMANTUL RADIANT

Colturile rotunjite constituie particularitatea acestui diamant. Datorita lor, taietura Radiant este o alegere indragita si versatila pentru orice bijuterie. Un diamant Radiant patrat are un raport lungime-pe-latime intre 1 si 1,05 iar cel dreptunghiular mai mare de 1,10.

diamant oval

DIAMANTUL OVAL

Un diamant Oval are o stralucire frumoasa, similara cu cea a unui diamant Rotund. Diamantele Ovale sunt, de asemenea, foarte indragite, pentru ca lungimea lor poate accentua degetele lungi si subtiri.

diamant heart

DIAMANTUL HEART

Inima este simbolul sublim al iubirii. Aspectul unic in forma de inima face din aceasta taietura o alegere distinsa pentru o varietate de bijuterii cu diamante. Forma de Inima traditionala are un raport lungime-pe-latime intre 0,90 si 1,10.

diamant marquise

DIAMANTUL MARQUISE

Forma unui diamant Marquise poate maximiza greutatea in carate, oferindu-va un diamant care pare mult mai mare.

diamant triangle

DIAMANTUL TRIANGLE

Desi cel mai adesea folosit ca piatra pentru partea laterala, cu stralucirea ei uimitoare si de foc, aceasta taietura poate constitui un Solitaire indraznet si dramatic, si este din ce in ce apreciat pentru efectul sau impresionant ca piatra de centru.

IMPORTANTA CALITATII TAIETURII/SLEFUIRII

Cand un diamant are o taietura de foarte buna calitate, numita de specialistii in domeniu ideal cut, lumina intra in piatra print-un platou si prin coroana, inspre pavilion unde se reflecta dintr-o fateta in alta inainte de a iesi afara tot prin platou, spre ochii observatorului.
Acest fenomen se numeste "light return" (revenirea luminii) si afecteaza luminozitatea, stralucirea si dispersia diamantului. Orice scurgere de lumina cauzata de simetria defectuoasa si/sau proportiile taieturii vor afecta negativ calitatea luminii revenite.

Taietura putin adanca/superficiala sau taietura prea adanca arata cum lumina patrunde prin platoul unui diamant in forma rotunda briliant, care ajunge la fatetele pavilionului si iese prin partile laterale sau prin partile cele mai de jos ale pietrei, in loc sa se reflecte inapoi spre ochii observatorului, prin platou. Mai putina lumina reflectata inapoi catre ochi, inseamana mai putina "stralucire".

CARAT

Carat este unitatea de masura pentru diamante. Acesta unitate desemneaza atat dimensiunea cat si greutatea unei pietre. Masura unitatii este de 0,2 grame sau 100 puncte.

1 CT = 0.2 gr
1 CT = 100 puncte
0.5 CT = 50 puncte
Cand avem o bijuterie cu mai multe pietre, masa totala a diamantelor sau pietrelor pretioase se numeste Greutatea totala carate.

TAIETURA

Taietura indica modul cum este taiat diamantul si ii confera acestuia stralucire. Se refera la proportiile si finisajul diamantului.